Eficienta prin automatizare si stocarea energiei

LISSCOM a participat la conferința “Eficiență prin automatizare și stocarea energiei” organizată de energynomics.rojoi, 26 aprilie, la Cluj Napoca, care a fost a doua din campania de informare “Eficiență energetică pentru rezultate care contează” din acest an. Peste 50 de experți din Cluj-Napoca au participat la dezbaterile care au fost stimulate si de prezentarea colegului nostru Stefan OPRIS,  care  a lansat un apel ca discuția publică să se mute de la investițiile necesare pentru producția și transportul de energie către investițiile necesare pentru reducerea risipei energetice. Ca exemplu de bune practici in acest domeniu, Stefan OPRIS a prezentat implementarea proiectului de eficientizare a instalatiilor termice din cladiri publice ale orasului Cluj Napoca, unde s-au folosit solutii de la compania partenera GFR- Germania, proiect care a primit in 2017 PREMIUL DE EXCELENTA IN ENERGIE la categoria EFICIENTA ENERGETICA. 

LISSCOM a asigurat concepția, proiectarea, execuția, montajul, service și mentenanța pentru acest sistem, care realizează la nivel de oraș, gestionarea și managementul energetic termic pentru 73 de clădiri (școli, universități, cămine, cantine, săli de sport, grădinițe, ansamblu de locuințe ANL) coordonate dintr-un singur dispecerat (data centre) de către un singur operator. Sistemul realizează economii importante la consumurile de energie, dar și economii în plan administrativ. Proiectul a fost apreciat si de catre clujenii prezenti in sala, care sunt in mod indirect beneficiarii  ai acestor investitii in eficientizare energetica.

Conferinta – Eficientizarea Energiei – Energynomics
ENERGYNOMICS  a organizat in data de 19 octombrie 2017 la Brasov,  un eveniment cu tema  Soluţii rentabile pentru eficienţă energetică”. Acest subiect de mare interes, a atras participarea  companilor interesate și consumatorii finali, inclusiv autorităţi publice locale, pentru a constientiza beneficiile reale şi tangibile ale solutiilor de eficientizare a energiei. 

Stefan Opriș, Marketing Manager LISSCOM, a prezentat sistemul inteligent de gestionare și management energetic implementat în orașul Cluj-Napoca. LISSCOM a asigurat concepția, proiectarea, execuția, montajul, service și mentenanța pentru un sistem care realizează la nivel de oraș, gestionarea și managementul energetic termic pentru 73 de clădiri (școli, universități, cămine, cantine, săli de sport, grădinițe, ansamblu de locuințe) coordonate dintr-un singur dispecerat (data centre) de către un singur operator.

Primele rezultate ale implementarii sistemului de management energetic pentru eficientizare si optimizare a energiei termice, au fost facute publice de catre utilizatorul sistemului RAT – Cluj, pentru primele 10 unitati de invatamant, unde in perioada ianuarie-aprilie 2016 s-au inregistrat consumuri de gaz cu 12% mai scazute fata de o perioada similara din anii precedenti. Economii importante s-au inregistrat si in zona administrativa, service si mentenata, iar RAT- Cluj intentionaza sa implementeze sistemul in toate cladirile pe care le va gestiona din punct de vedere termic.

IEAS 2017 (INTERNATIONAL ELECTRIC & AUTOMATION SHOW)
LISSCOM a participat pentru al 4 -lea an consecutiv, la cel mai important  eveniment in domeniu din Romania,  IEAS (INTERNATIONAL ELECTRIC & AUTOMATION SHOW) organizat la Palatul Parlamentului din Bucuresti in perioada 19-22 sep. 2017, unde a prezentat la standul sau, solutii inovatoare de BMS/BEMS, iar in cadrul conferintei “Smart City prin automatizare”  a fost prezentata lucrarea SISTEM SMART DE GESTIONARE SI MANAGEMENT ENERGETIC,  avand ca exemplu de bune practici in domeniul Smart City, implementarea sistemului de gestionare si eficientizare a energiei termice in 73 de cladiri publice ( universitati, licee, sali de sport, camine, gradinite, blocuri de locuinte )  din orasul Cluj Napoca.
Standul LISSCOM a fost vizitat de numerosi specialisti din domeniul automatizarilor, care au fost atrasi in mod deosebit de prezentarea live a solutiilor BMS.
Rezultatele deosebite obținute de LISSCOM, Locul 1 in Topul Firmelor

Rezultatele deosebite obținute de LISSCOM, s-au concretizat in clasificarea, pentru activitatea depusa in anul 2015, pe Locul 1 in Topul Firmelor – Faza Judeţeană, organizat în exclusivitate de Camera de Comerț și Industrie Brașov in data de 27 oct.a.c.  Topul Județean al firmelor este cel mai prestigios eveniment de afaceri al anului, eveniment cu ocazia căruia este premiata performanța elitei mediului de afaceri brașovean pe categorii de activitate .

Sursele de informaţii utilizate au fost: rezultatele financiare ale societăţilor comerciale pentru anul 2015 furnizate de Ministerul Finanţelor Publice, bazele de date ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, precum şi informaţiile despre firme rezultate din activitatea proprie a Camerei de Comerț și Industrie Brașov. Topul Firmelor este cea mai mare sărbătoare a comunității de afaceri locale, a celor care prin pasiune și perseverenţă şi-au respectat angajamentul la excelenţă.

IEAS 2016 (Expozitie Internationala de Echipamente Electronice si Automatizari)

LISSCOM a participat la cel mai important  eveniment in domeniu din Romania,  IEAS (Expozitia Internationala de Echipamente Electrice si Automatizari) organizat la Palatul Parlamentului din Bucuresti in perioada 20-23 sep. 2016, unde a prezentat la standul sau solutii inovatoare de BMS pentru cladiri, avand componente hardware si software furnizate de  compania partenera  GFR – Germania. Standul LISSCOM a fost vizitat de numerosi specialisti din domeniul automatizarilor, care au fost atrasi in mod deosebit de prezentarea live a solutiilor BMS.

Printre vizitatori au fost si mai multi potentiali beneficiari ai solutiilor noastre de optimizare si eficientizare a energiei, prin implentarea sistemului WEBVISION si a solutiilor de management energetic prim aplicarea sistemului WEBENCON, varianta ideala pentru gestionarea tuturor sistemelor consumatoare sau producatoare de energie.

Cel mai original stand la MOLDENERGY 2016

În perioada 16-19 martie 2016, am participat împreuna cu partenerul nostru POSTMODERN  din Republica Moldova, la târgul organizat de MOLDEXPO din Chișinău. În cadrul pavilionului 2, care a avut ca temetică SMART HOUSE, am prezentat la standul nostru o soluție completă de BMS, pentru o locuință individuala, care cuprinde monitorizarea și controlul instalației de încalzire cu trei circuite ( radiatoare, pardoseală, ventiloconvectoare), a instalației de ventilație – climatizare, iluminat interior- exterior, umbrire, control acces, alarmare pericol de incendiu, alarmare pericol de inundație, etc. Pentru realizarea automatizarii prezentate, s-au folosit componete hardware și software de la compania germană GFR specializată în soluții pentru optimizare și eficientizare energetică. Pe langă tabloul de automatizare,  am folosit echipamente cu elemente de monitorizare  și comandă cu fir dar și tehnologie EnOcean.

Standul nostru a reprezentat o atracție deosebită pentru publicul larg și pentru specialiștii din Republica Moldova. Soluțiile de automatizari ( BMS) pentru cladiri inteligente și eficientizare energetică, prezentate de noi,  au fost apreciate și au fost nenumarate  solicitări pentru informații suplimentare. Prezentările soluțiilor noastre au fost urmarite cu interes deoarece au cuprins un grad suficint de mare de  noutate pentru marea majoritate a vizitatorilor, iar organizatorii ne-au acordat diploma pentru cel mai deosebit și original stand.

Plovdiv – Bulgaria

LISSCOM a participat în perioada 28 sepeptembrie – 3 octombrie 2015, la cel mai important târg din sud-estul Europei organizat la PLOVDIV în Bulgaria.

La standul LISSCOM & GFR  au fost promovate mai multe soluții  de BMS pentru clădiri, având componente hardware și software de la compania germană GFR. Promovarea soluțiilor GFR au atras atenția tuturor vizitatorilor, în special a celor din Bulgaria care au activitate în acest domeniu.  Standul   nostru  a atras atenția in mod deosebit prin modul live de prezentare a soluțiilor de BMS.

Au fost promovate de asemenea și sistemul de management al clădirilor și de management al energiei WEBVISION și WEBENCON,  ca sisteme independente sau ca un sistem comun pentru realizarea unei eficiențe energetice deosebite, aceste două softuri fiind soluția ideala pentru gestionarea tuturor sistemelor consumatoare sau producatoare de energie.

Renexpo® South-East Europe 2015

In perioada 17-18 nov. 2015, LISSCOM a participat la expozitia organizata la SALA PALATULUI din Bucuresti (RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE), de catre REECO RO care face parte din grupul REECO cu sediul în Reutlingen– Germania, unul din cei mai importanti organizatori de târguri și conferințe din Europa în domeniul energiei regenerabile si al eficienței energetice.

La standul LISSCOM, au fost prezentate solutii inovatoare de BMS pentru cladiri, avand componente hardware si software de la compania germana GFR. Promovarea solutiilor GFR a atras atentia in mod deosebit la acest eveniment,  avand un mod de prezentare live, determinand initierea unor posibile colaborari.

Printre manifestarile expozitionale, locul cel mai important la ocupat SAMITUL DE EFICIENTIZARE ENERGETICA, unde colegul nostru, Stefan OPRIS a prezentat  lucrarea MANAGEMENTUL SISTEMELOR SMART CITY cu solutii de gestionare eficienta a tuturor sistemelor consumatoare de energie dintr-un oras. Solutia prezentata are la baza folosirea sistemului WEBENCON pentru gestionarea energetica a unui oras prin culegerea datelor din toate sistemele smart implementate. Lucrarea a prezentat interes deosebit pentru cei prezenti si vor urma o serie de intalniri pentru stabilirea unor colaborari.

Rezultate ale promovarii de catre LISSCOM, a solutiilor companiei germane GFR in Romania

Unul dintre cele mai deosebite rezultate ale promovarii de catre LISSCOM, a solutiilor companiei germane GFR in Romania, este obtinerea unui contract pentru implementarea sistemelor de monitorizare si control, la 43 de obiective din orasul Cluj Napoca, proiect care a fost finalizat in luna septembrie 2015. Aplicatiile de BMS de la compania GFR, sunt implementate in sistemele de incalzire idividuale ale cladirilor, care sunt monitorizate si controlate de la distanta, dintr-un singur office (dispecerat) al companiei locale de termoficare. Cele 43 de obiective sunt cladiri diverse ( colegii, sali de sport, camine, cantine, etc. ) din reteaua de invatamant preuniversitar din Cluj Napoca. Gestioanarea sistemelor termice din toate cladirile retelei de invatamant preuniversitar, poate fi considerata o parte importanta dintr-un sistem de smart city si constituie o solutie de optimizare si eficientizare energetica prin monitorizarea si controlul permanent si de la distanta, avand ca baza culegerea datelor privind toti parametri de functionare ai instalatiilor de incalzire, inclusiv citirea contoarelor termice pentru agent termic si apa calda. Pe baza datelor culese se poate efectua un management energetic individual si general, care sa corespunda foarte bine cerintelor standardului de eficientizare energetica ISO 50001 si cerintelor Legii 121 / 2014.

IEAS (Expozitie Internationala de Echipamente Electrice si Automatizari)

In cadrul evenimentului IEAS (Expozitie Internationala de Echipamente Electrice si Automatizari) organizat la Palatul Parlamentului din Bucuresti in perioada 08-11 sep. 2015 , LISSCOM, a prezentat la standul sau, solutii inovatoare de BMS pentru cladiri, avand componente hardware si software furnizate de  compania germana GFR. Standul LISSCOM  a atras atentia in mod deosebit prin modul live de prezentare a solutiilor cu echipamente GFR si a  determinat initierea unor posibile colaborari.

Au fost promovate de asemenea si sistemul de management al cladirilor si de management al energiei WEBVISION si WEBENCON  ca sisteme independente sau ca un sistem comun pentru realizarea unei eficiente energetice deosebite, aceste doua softuri fiind solutia ideala pentru gestionarea tuturor sistemelor consumatoare sau producatoare de energie.

Sisteme performante pentru optimizarea si eficientizarea energiei

LISSCOM a participat ca PARTENER OFICIAL sub sigla, LISSCOM & GFR, in perioda 20–24.04.2015, la  ElectroTech, unul dintre cele mai ample evenimente studentesti din Universitatea Tehnica din Cluj.Organizatia Studenteasca din Universitatea Tehnica (OSUT) – Cluj, prin reprezentantii sai de la Facultatea de Calculatoare si Automatizari, au fost organizatorii principali care au mobilizat  zeci de studenti care au participat la conferinta sustinuta de colegul nostru Stefan OPRIS cu tema, “ SISTEME PERFORMANTE PENTRU OPTIMIZAREA SI EFICIENTIZAREA ENERGIEI”  elaborate de compania GFR – Germania.

In cadrul a doua workshop-uri, colegul nostru Bogdan RACEAN si doi studenti din anul 4 de studiu, din cadrul Universitatii Tehnice – Cluj , au prezentat  lucrarea lor de diploma, care se afla in stadiu final de elaborare, avand la baza o solutie de BMS cu echipamente GFR.  In cadrul  workshop-urilor, au fost prezentate si exemple de configurare – programare BMS prin utilizarea sistemului webCADpro si WEBPROJECT, solicitate si  sustinute de un interes pe masura din partea studentilor de la Facultatea de Calculatoare si Autiomatizari.

Prezenta noastra la acest eveniment a fost completata de expunerea unui stand in holul principal al universitatii, unde am prezentat mai multe aplicatii BMS prin folosirea unor sisteme de la compania GFR – Germania.

Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila

LISSCOM a participat la Conferinta “Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila”, care s-a desfasurat in data de 27 martie 2015, la hotel Phoenicia din Bucuresti.

La aceasta conferinta au fost prezente companii din domeniul energetic, reprezentanti ai departamentelor de profil ale Ministerului Energiei si reprezentanti din departamentele Ministerului Mediului.

LISSCOM a prezentat lucrarea SISTEM DE MANAGEMENT PENTRU OPTIMIZARE SI EFICIENTIZARE A ENERGIEI  avand ca scop promovarea unor solutii inovative si scoaterea in evidenta a avantajelelor folosirii softului de management al energiei,  WEBENCON elaborat de compania Germana GFR. Cu aceasta ocazie ne-am prezentat toata disponibilitatea pentru parteneriate pe acest domeniu de mare actualitate in Romania.

Solutiile GFR-Germania au reprezentat o atractie deosebita la “Moldenergy 2015 – Chisinau”

LISSCOM va participa, in perioda 18.03.2015 – 21.03.2015, la  Expozitia Internationala Specializata “Moldenergy 2015″, editia a XIX-a, in Chisinau, Republica Moldova.Standul nostru este amplasat in Pavilionul 2 din complexul expozitional MOLDEXPO si va fi identificat sub sigla LISSCOM & GFR – Germania.In acest spatiu, reprezentantii nostri vor fi la dispozitia  participanților la eveniment si a celor interesati să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul BMS si al eficienței energetice, avand ca scop promovarea sistemelor şi produselor germane din acest domeniu. Vom prezenta   solutii de automatizari ( BMS) pentru cladiri inteligente si eficientizare energetica,  prin folosirea unor sisteme ale partenerului nostru GFR – Germania.

Participare la al-XIX-lea TARG INTERNATIONAL MoldEnergy 2015 Chisinau – Moldova

LISSCOM va participa, in perioda 18.03.2015 – 21.03.2015, la  Expozitia Internationala Specializata “Moldenergy 2015″, editia a XIX-a, in Chisinau, Republica Moldova.Standul nostru este amplasat in Pavilionul 2 din complexul expozitional MOLDEXPO si va fi identificat sub sigla LISSCOM & GFR – Germania.      In acest spatiu, reprezentantii nostri vor fi la dispozitia  participanților la eveniment si a celor interesati să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul BMS si al eficienței energetice, avand ca scop promovarea sistemelor şi produselor germane din acest domeniu. Vom prezenta   solutii de automatizari ( BMS) pentru cladiri inteligente si eficientizare energetica,  prin folosirea unor sisteme ale partenerului nostru GFR – Germania.

Solutii pentru eficienta energetica prezentate la ENREG-Arad – 2015

Prezenta LISSCOM & GFR – Germania, la  Targul international pentru energie ENREG – 2015 –  Arad ( 4-6 martie), a atras atentia tuturor vizitatorilor  datorita solutiilor inovatoare  de automatizari si eficientizare energetica prezentate la stand si in cele doua sesiuni ale conferintei organizata de catre REECO in cadrul evenimentului. Lucrarile prezentate de colegul nostru Stefan OPRIS, au scos in evidenta rezultatele deosebite care se pot obtine in gestionarea cladirilor si in eficientizarea energiei, prin folosirea solutiilor WEBVISION  si WEBENCON.Standul LISSCOM & GFR – Germania, a fost vizitat de potentiali clienti, companii din domeniul finanatarilor de proiecte pentru  eficienta energetica si posibili colaboratori. Standul nostru a fost vizitat si de o delegatie diplomatica a Consulatului Germaniei de la Timisoara, condusa de Domnul SIEGFRIED GEILHAUSEN, care a fost interesat de activitatea noastra pe domeniul BMS in Romania, de proiectele mai importante si care ne-a felicitat pentru modul in care facem promovarea sistemelor GFR.

Participare la al-VII-lea TARG INTERNATIONAL ENREG 2015 ARAD-ROMANIA

LISSCOM va participa, in perioda 04 – 06.03.2015, la ENREG,  al VII – lea Targ International pentru energie, organizat in triunghiul de frontiera Romania, Ungaria si Serbia, care se va desfasura la complexul expozitional  ExpoArad.

LISSCOM, impreuna cu GFR – Germania, vor prezenta  solutii de eficientizare energetica prin folosirea unor sisteme de Management Energetic si solutii de automatizari ( BMS) pentru cladiri inteligente.

În acest context, LISSCOM va fi prezenta in Pavilionul AStand HA-C4 si va fi la dispozitia  participanților la eveniment si a celor interesati să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice și al energiilor regenerabile, avand ca scop promovarea sistemelor şi produselor germane din acest domeniu. In cadrul celor doua sesiuni ale conferintelor organizate in cadrul ENREG, colegul nostru Stefan OPRIS  va  prezenta doua lucrari cu solutii inovatoare pentru optimizare si eficientizare a energiei:

SOFT PENTRU MANAGEMENT SI EFICIENTA ENERGETICA IN INDUSTRIE si SISTEME PERFORMANTE PENTRU EFICIENTIZARE ENERGETICA A CLADIRILOR.

Ecourile participarii la simpozionul AHK Romania din 25 noembrie2014

LISSCOM a reprezentat compania GFR in cadrul AHK – Romania, la Simpozionul cu tema „ Eficiență energetică și energii regenerabile în sere, solarii și zootehnie”, care s-a  desfăşurat la Hotel Marriott din Bucuresti în data de 25 noiembrie 2014.GFR – Germania, a prezentat prin intermediul colegului nostru Stefan OPRIS, o aplicatie  a companiei LISSCOM  cu solutii de eficientizare energetica intr-o sera din Romania, avand pentru  expunere lucrarea „ Eficiență energetică  în sere și  zootehnie”.    Solutia prezentata a fost apreciata de catre asistenta, fiind una dintre cele mai relevante aplicatii din tematica simpozionului. Au urmat o serie de 8 intalniri cu reprezentantii companiilor care si-au exprimat interesul pentru o colaborare pe solutii GFR. Planificarea intalnirilor a fost facuta de catre AHK cu firme din orasele:  Bucuresti, Braila, Satu Mare, Timisoara, Oradea, Cluj si Medias. Prezentarile facute la companiile din program, au creat premizele unor colaborari pentru implementarea unor solutii GFR si posibile parteneriate pe anumite proiecte care se vor desfasura in viitor.

Rezultate deosebite la participarea RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE

LISSCOM a participat in perioada 19-21 nov. 2014 la expozitia organizata la SALA PALATULUI din Bucuresti (RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE), de catre REECO RO care face parte din grupul REECO cu sediul în Reutlingen– Germania, unul din cei mai mari organizatori de târguri și conferințe din Europa în domeniul energiei regenerabile si al eficienței energetice.     In cadrul a  doua manifestari expozitionale, colegul nostru, Stefan OPRIS a prezentat doua lucrari cu solutii de optimizare si eficientizare a energiei, prima Solutii inovatoare pentru optimizarea si eficientizarea energetica a cladirilor de interes public si cea de a doua    WEBENCON – Sistem performant de management si eficientizare a energiei.Participarea noastra a fost un succes deosebit deoarece la aceasta editie, Juriul REECO, a acordat companiei LISSCOM premiul evenimentului, respectiv “RENERGY AWARD”, pentru expunerea si prezentarea celor mai inovatoare solutii de eficientizare energetica. Acest premiu este o recunoastere a meritelor intregului colectiv  LISSCOM pentru activitatea deosebita depusa in promovarea solutiilor GFR de optimizare  si eficientizare a energiei.

Economisirea resurselor energetice prin aplicarea Managementului Cladirilor si al Energiei

In perioada 13-15 noiembrie 2014,  LISSCOM  a participat  la  cea de-a VII-a Conferință Tehnico – Stiintifica Internațională  PROBLEME ACTUALE ALE URBANISMULUI SI AMENAJARII TERITORIULUI  organizata de catre UNIVERSITATEA TEHNICA din Chisinau – REPUBLICA MOLDOVA.In cadrul Sesiunii  de Eficientizare Energetica, colegul nostru Stefan OPRIS, a prezentat lucrarea   Economisirea resurselor energetice prin aplicarea Managementului Cladirilor si al Energiei. “Au fost prezentate facilitatile oferite de WEBVISION si WEBENCON pentru aplicatii la toate tipurile de cladiri. Fiind un cadru academic, cu participarea reprezentantilor de la mai multe universitati, am primit invitatia de a face  prezentari cu solutii GFR si la alte facultati din Republica Moldova si Romania dupa un program care se va stabilii ulterior.

Cresterea performantei energetice a cladirilor si a instalatiilor aferente

In perioada 15-24 octombrie 2014, LISSCOM a avut o activitate intensa de promovare a solutiilor de eficientizare a energiei de la GFR, prin  participarea la trei evenimente importante desfasurate in Romania

In perioada 15 – 17 octombrie participare la a 49-a Conferinta a Asociatiei Inginerilor Instalatori din Romania (AIIR), desfasurata in cladirea Cazinoului din Sinaia, avand ca tema Cresterea performantei energetice a cladirilor si a instalatiilor aferente. Atmosfera conferintei a fost una academica, punandu-se accent pe principii si solutii pentru economisirea resurselor energetice.In sala destinata pentru expozitie, LISSCOM a  expus mai multe aplicatii cu solutii GFR, iar in cadrul sesiunii dedicate eficientizarii energiei, Stefan OPRIS a prezentat lucrarea WEBENCON – Sistem performant de management si eficientizare energetica.

In perioada 20 – 21 octombrie participare la deschiderea  Centrului de Energii Regenerabile “Bio-Ren” din Osorhei in apropierea orasului Oradea, unde alaturi de alti participanti, am expus solutiile GFR de optimizare si eficientizare a energiei. Acest Centru de Servicii in Domeniul Energiilor Regenerabile, realizat cu fonduri europene, isi propune promovarea solutiilor de economisire a energiilor. Aici  avem un stand permanent de prezentare a solutiilor GFR pana la sfarsitul acestui an. Solutiile prezentate de noi au fost apreciate de participanti si urmeaza noi intalniri cu o parte dintre ei pentru stabilirea unor colaborari.

In perioada 23 – 25 octombrie participare la International Conference on Applied and Theoretical Electricity,  desfasurata intr-un cadru academic in orasul Craiova. In cadrul conferintei sau prezentat mai multe lucrari cu principii si solutii de economisire a energiei electrice. In sesiunea dedicata eficientizarii, Stefan OPRIS a prezentat lucrarea WEBENCON – Sistem performant de management si eficientizare energetica. In holul principal al universitatii gazda, LISSCOM a  expus mai multe aplicatii cu solutii GFR, care au reprezentat atractia principala a participantilor din mediul academic si s-au primit mai multe invitatii de la reprezentantii universitatilor din alte orase, pentru  prezentarea solutiilor noastre de optimizare si eficientizare.

Cladiri Active Inteligente: O noua provocare pentru auditorii energetici

In perioada 5-6 iunie 2014, LISSCOM a participat ca sponsor principal  la  cea de-a VI-a Conferință Internațională  Performanța Energetică a Clădirilor și Instalațiilor Aferente, organizata de catre ASOCIATIA INGINERILOR INSTALATORI din Romania (AIIR), UNIVERSITATEA TEHNICA de CONSTUCTII din Bucuresti (UTCB) şi Ordinul Auditorilor Energetici din România (OAER)   10 Specialisti din Europa  și alti 10 specialiști de renume  din  România, au prezentat lucrari din domeniul EPC (performanța energetică a clădirilor) și EE(eficiență energetică). Din partea LISSCOM, conferentiar a fost  Stefan OPRIS cu lucrarea  WEBENCON – Sistem performant de management al energiei.Prezenta noastra a fost completata  cu o mini expozitie unde am expus echipamente, solutii GRF si cateva aplicatii ale acestora in Romania.In cadrul acestei expozitii, colegii nostri au purtat discutii cu peste 35 de specialisti care au aratat un interes deosebit pentru sistemele GFR.

Solutii inovatoare de eficientizare energetica (Republica Moldova)

In perioada 17 – 18 iulie 2014, LISSCOM a organizat la Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau, o sesiune de comunicari  si aplicatii practice cu solutii de automatizare, management al cladirilor si  management energetic,  pentru optimizarea si eficientizarea energiei, solutii inovatoare ale companiei germane GFR.  O parte din aplicatii  au fost prezentate  on-line – solutii GFR implementate la cativa clienti din Romania.Participantii la aceasta sesiune de comunicari au fost din mediul academic al facultatilor cu profil tehnic, reprezentanti ai companiilor producatoare si distribuitoare de energie si reprezentanti ai firmelor cu domeniu de activitate instalatii si automatizari, din Republica Moldova.

Interesul manifestat de participanti si dezbaterile pe marginea solutiilor prezentate au condus la initierea unor colaborari in Republica Moldova pentru aplicarea solutiilor GFR.